دوغ سبزیجات
دوغ سبزیجات
بسیاری از مواقع برای طعمدار کردن دوغ از سبزیجات مختلفی مانند نعنا، پونه، گل محمدی، برگ پیازچه و برگ کرفس خشک شده استفاده میشود. از پرکاربردترین این سبزیجات برای تهیه دوغ سبزیجات میتوان به نعنا اشاره کرد. علاوه بر سبزیجات استفاده از برخی ادویهها در طعمدار کردن دوغ موثر هستند که در این مورد میتوان به کاکوتی، برگ سیر، گل آویشن و ترخون اشاره کرد. تمام ادویهها و سبزیجات باید قبل از استفاده خشک شوند.
اضافه کردن سبزیجات به دوغ علاوه بر این که طعم دلپذیری به دوغ میبخشد فواید بسیاری برای بدن دارد. دوغ های سبزیجات حاوی ویتامین D، ویتامین B، پروتئین، چربی و کلسیم است.
دوغ بر خلاف بسیاری از آبمیوههای صنعتی و نوشابههای گازدار یک نوشیدنی سالم است که برای کودکان بالای یک سال نیز مفید است. دوغ به دلیل طبع سردی که دارد بسیار مناسب برای گرمازدگی، خستگی و رفع عطش است و مانند ماست دارای میکروارگانیسمهای زنده و مفیدی است که جلوی تکثیر بسیاری از باکتریهای مضر در دستگاه گوارش را میگیرد.
برخی افراد دوغ را در دمای محیط نگهداری میکنند که این موضوع مشکلی را ایجاد نمیکند. دوغ سبزیجات به طور طبیعی دارای باکتریهای مولد اسید لاکتیک و مخمرهای مولد گاز است که در دمای محیط فعالتر هستند و سبب ایجاد طعم اسیدی و گازی میشود. در ادامه به چند برخی از اضافه کنندههای دوغ و خواص آنها اشاره میکنیم.
خواص دوغ سبزیجات
دوغ سبزیجات با توجه نوع سبزیهایی که در آن به کار می رود خواص مختلفی دارد. دوغ های سبزیجات حاوی نعنا و پونه، سبب هضم بهتر غذا و از بین بردن نفخ حاصل از دوغ میشود. علاوه بر اینها دوغ های سبزیجات سبب خنک شدن دهان، تقویت گردش خون، ضدعفونی مجاری گوارش، تقویت عملکرد کبد میشود.
به کار بردن سبزیجاتی مانند پونه، نعنا، کرفس، جعفری و زیره در دوغ های سبزیجات میتواند سبب جذب کلسیم و تقویت استخوان شود. دوغ سبزیجات حاوی گل محمدی نیز دارای خواصی مانند تقویت قلب، تقویت اعصاب و روان، تقویت کبد و تقویت دستگاه گوارش، رفع بوی بد دهان و ایجاد آرامش و نشاط است.
- ۹۹/۰۹/۲۲
- ۱۳۱ نمایش